Vappu Rossi

Olen Helsingissä toimiva kuva- ja mediataiteilija. Työskentelen useamman eri tekniikan parissa: valitsen teknisen toteutuksen sisällöllisten seikkojen perusteella. Usein lähtökohtana on tavalla tai toisella piirtäminen. Erityisesti minua kiinnostavat piirroksen tilalliset ja taiteidenväliset sovellukset sekä uusien teknisten innovaatioiden yhdistäminen perinteiseen käsivarapiirustukseen. Paikkasidonnaiset teokset ovat tärkeä osa työskentelyäni. Hakeudun mielelläni yhteistyöhön eri alojen tieteen- ja taiteentekijöiden kanssa.

Pääosassa tuotannossani on ihmisen kuva: inhimillinen tunne- ja aikaskaala; liikkeen, ruumiillisuuden, läsnä- ja poissaolon kysymykset.

Itsenäiset piirrokseni ovat suurikokoisia kasvo-, vartalo- tai liiketutkielmia. Lähtökohtana on tunteen tai kokemuksen välittäminen, mielen sisäinen maailma: raukeus, rauha, pelko, kauhu, levottomuus, vapautuminen, rakkaus ja erotiikka, eksistentialistiset kysymykset, elinkaari, hetkellisyys. Piirrän viivamassatekniikalla ohuehkolla väri- tai lyijykynällä, joskus perinteisellä puuhiilellä: piirtimen jälkien kudelma toimii valon, varjon ja muodon rakennusaineena. Myös maalauksissani työskentelen paljolti pyyhkien ja raapien, piirustuksenomaisesti.